Als meedoen niet vanzelfsprekend is

Het Talentenhuis

Voor sommige mensen is het niet vanzelfsprekend om actief deel te nemen aan onze samenleving. Achtergrond, privésituatie, gezondheid en andere omstandigheden kunnen hiervan de oorzaak zijn. Om deze mensen op weg te helpen heeft SWM het maatjesproject Het Talentenhuis.

Dit project richt zich op mensen uit de gemeente Middelburg die weinig contacten en activiteiten hebben en hier graag verandering in brengen.

Talentcoaches

De vrijwillige Talentcoaches gaan samen met de deelnemer bijvoorbeeld op zoek naar passend vrijwilligerswerk en mogelijkheden om deel te nemen aan activiteiten in eigen buurt. Ook helpt de coach bij het uitbreiden van het sociale netwerk. De talenten en ambities van de deelnemer zijn hierbij het uitgangspunt.

 

  • De deelnemers worden gedurende 6 tot 9 maanden gecoacht door een Talentcoach. Aan het einde van het traject heeft de deelnemer meer regie over het eigen leven en eventueel meer contacten, activiteiten en ideeën. 
  • De Talentcoaches begeleiden de deelnemers door wekelijks met hen af te spreken. Tijdens deze gesprekken stimuleren ze hen om kleine stappen te nemen in het bereiken van hun eigen doelen. Om deze rol goed te kunnen vervullen krijgen de Talentcoaches een basistraining oplossingsgericht werken en goede begeleiding. Meer informatie over oplossingsgericht werken vind je hier.

Wil je deelnemen aan dit project of wil je Talentcoach worden? Klik hier.