Een warm dank je wel voor vrijwilligers

Stichting Welzijn MIddelburg organiseert de tweede editie van de campagne 'Een warm dank je wel' om vrijwilligers te bedanken voor hun inzet in en om Middelburg. De campagne omvat verschillende acties rond 7 december: Nationale Vrijwilligersdag. 

De campagne 'Een warm dank je wel' werd vorig jaar goed ontvangen door vrijwilligers. Voor vrijwilligerssteunpunt Samen Vrijwillig (SWM) dé reden om er dit jaar opnieuw invulling aan te geven. Want het waarderen van de inzet van vrijwilligers is ontzettend belangrijk. 'Een warm dank je wel' bestaat uit verschillende elementen, die zich allemaal in de week van 7 december afspelen:

 

Lancering nieuwe korte film vrijwilligerswerk
Set Vexy (bekend van video's voor onder meer BLǾF en Marco Borsato) maakte een nieuwe korte film over Middelburgs vrijwilligerswerk: "Vrijwilligerswerk Middelburg - Doe jij ook mee?".
Er is bij 15 verschillende vrijwilligersorganisaties gefilmd om het vrijwilligerswerk in beeld te brengen. De film heeft als doel de Middelburgse vrijwilligers te waarderen en om te laten zien hoeveel er door vrijwilligers gebeurt in de gemeente Middelburg. De film wordt op maandag 4 december via de Facebookpagina van Samen Vrijwillig gelanceerd en zijn ook te bekijken via het YouTube kanaal van Samen Vrijwillig.

 

Filmportretten
Mighty Impulse Productions heeft 4 korte filmportretten van vrijwilligers gemaakt. Wil Versluijs (vrijwilliger Zonnebloem), Jeroen Leeuwerke (vrijwilliger AZC), Frans Nijhoff (vrijwilliger Stichting Landschapsbeheer Zeeland) en Ton Francke (vrijwilliger Stichting Hart voor de Zorg) zijn in beeld gebracht. De filmportretten zijn in de week van 4 december via de Facebookpagina van Samen Vrijwillig te zien en zijn ook te bekijken via het YouTube kanaal van Samen Vrijwillig.

 

Thema-uitzending radio
Radiozender WFM (gerund door vrijwilligers) staat op donderdag 7 december in het teken van Nationale Vrijwilligersdag. Ze zenden gedurende de dag verschillende reportages uit over vrijwilligerswerk. Ook komen wethouders van de gemeenten Middelburg, Vlissingen en Veere om 18.00 uur live in de studio vertellen over vrijwilligerswerk.

 

Vrijwilligerskrant
Er is een nieuwe Vrijwilligerskrant gemaakt met interviews, prachtige foto's (gemaakt door o.a. Ziggy Marlissa) en vrijwilligersportretten. De Vrijwilligerskrant wordt in de week van 4 december op 17.000 adressen in Middelburg bezorgd. Ook liggen er meeneem-exemplaren in Porthos Middelburg, de ZB en het stadskantoor.

 

Vrijwilligersontbijt
Via vrijwilligerscoördinatoren en sociale media zijn Middelburgse vrijwilligers uitgenodigd om bij het Vrijwilligersontbijt te zijn op 7 december. Het maximum aantal aanmeldingen voor het ontbijt is bereikt: zo'n 140 vrijwilligers worden getrakteerd op een gezellig ontbijt, mede mogelijk gemaakt door GroenRijk Middelburg.

 

Bedankkaarten & beeldmerk
Middelburgers worden opgeroepen om vrijwilligers in hun naaste omgeving te bedanken door het versturen van een speciaal ontworpen bedankkaart. Ook vrijwilligersorganisaties kunnen met deze kaarten hun vrijwilligers bedanken. De kaarten zijn gratis op te halen bij Stichting Welzijn Middelburg (Porthos, Sint Sebastiaanstraat 12 in Middelburg). Ook via Facebook wordt de afbeelding verspreid, zodat deze gedeeld kan worden.