Eerbetoon voor alle vrijwilligers in Porthos

Het eerbetoon voor alle Middelburgse vrijwilligers is nog even te bewonderen in het Leescafé van ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland en komt binnenkort naar Porthos. Tijdens de Lange Jan Awards waarderingsavond hebben burgemeester Harald Bergmann en wethouder Saskia Szarafinski een eerbetoon voor vrijwilligers onthuld. Een eerbetoon om alle 13.000 vrijwilligers die in Middelburg actief zijn te bedanken: een prachtig gedicht van onze stadsdichter Karel Leeftink. 

 

 

Totstandkoming eerbetoon vrijwilligers

Met het eerbetoon willen we alle vrijwilligers in Middelburg bedanken voor hun inzet. We hebben een oproep gedaan onder Middelburgers aan welk woord zij denken als ze aan vrijwilligerswerk denken. Aan de hand van alle ingestuurde woorden, heeft stadsdichter Karel Leeftink het gedicht "Schragen" geschreven en tijdens de LJA waarderingsavond op 1 juni voorgedragen.

Het eerbetoon was vanaf 6 juni een maand lang te zien in de hal van het stadskantoor, nu kun je het vinden in het Leescafé en binnenkort in Porthos (Sint Sebastiaanstraat 12 in Middelburg). 

Graag willen we Karel Leeftink hartelijk bedanken!