Gezocht: Zeeuwse helden voor de lokale Vier Vrijheden Awards

Op 16 mei worden de lokale Four Freedom Awards uitgereikt aan Zeeuwen die iets bijzonders doen voor de Zeeuwse maatschappij. Dit wordt georganiseerd door Middelburg in Dialoog en studenten van de UCR. Zij roepen iedereen op om een persoon of vrijwilligersorganisatie, kerk, school, bedrijf die een van de vier vrijheden op lokale schaal toepassen, te nomineren.

De vier vrijheden zijn gebaseerd op een toespraak van de Amerikaanse president Franklin Delano Roosevelt in 1941. Ze vormden de inspiratie voor internationale verdragen voor mensenrechten. Sinds 1984 afwisselend in New York en Middelburg de internationale Four Freedom Awards uitgereikt, bijvoorbeeld aan Nelson Mandela en Angela Merkel.De Lokale Vier Vrijheden Awards zijn een lokale versie van dit evenement. Dit jaar is er speciale aandacht binnen de Four Freedom Awards voor het thema duurzaamheid. 

De Lokale Vier Vrijheden Awards zijn bedoeld voor mensen of organisaties die één van de vier vrijheden op lokale schaal toepassen, zoals Zeeuwse vrijwilligersorganisaties, kerken, scholen en bedrijven en bijzondere individuen. Helden hoeven geen internationale beroemdheden te zijn… Ook mensen die lokaal iets voor hun gemeenschap betekenen verdienen onze waardering. Winnaars van voorgaande jaren zijn bijvoorbeeld VluchtelingenWerk Zeeland, De Zeeuwse Vrouwen, Manifestatie NieuwZout en Ben Flore voor het boek “Drie hoofden op een kussen’. Voorwaarde voor nominatie is dat het project heeft plaatsgevonden in de afgelopen 2 jaar of nog steeds bezig is.

Nomineren

Nomineren kan tot 23 april, via deze link.
Wil je meer lezen over de lokale Vier Vrijheden Awards? Klik hier.