IDEE bijeenkomst over AVG, de nieuwe privacywetgeving

Op maandag 26 maart organiseren we een IDEE bijeenkomst met als thema: "AVG, de nieuwe privacywetgeving, in jullie organisatie". Gastspreker Mr Lars Hooning geeft uitleg.

 

IDEE bijeenkomst

Leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker:
AVG, de nieuwe privacywetgeving, in jullie organisatie

 

Datum: Maandag 26 maart 2018 van 17 tot 20 uur (met soep & brood)
Locatie: Poppodium de Spot, Beddewijkstraat 15 in Middelburg
Voor: Vrijwilligerscoördinatoren en bestuursleden van stichtingen, verenigingen en initiatieven

 

Per 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing en geldt dezelfde privacywetgeving in de hele Europese Unie  De AVG brengt nieuwe verplichtingen voor organisaties met zich mee; ook voor jullie. Daarom informeren we jullie als vrijwilligerscoördinatoren en bestuursleden van stichtingen, verenigingen en initiatieven graag goed over dit onderwerp. Het is heel belangrijk om goed op de hoogte te zijn en de juiste voorbereidingen te treffen om zo boetes te voorkomen.  

Want mag je nou wel of niet een kopie van een ID bewijs vragen aan de vrijwilligers? Welke gegevens heb je precies nodig en wat is het doel? Hoe beveilig je persoonsgegevens? Informeren jullie de "klanten", vrijwilligers en/of leden over wat jullie met hun persoonsgegevens doen? Is er een privacybeleid? Hoe kun je het beste omgaan met het maken en opslaan van foto's? 

Wij hebben Lars Hooning van Hooning Consult uitgenodigd, die jullie op een overzichtelijke manier informatie geeft en jullie vragen beantwoordt. De informatie in deze bijeenkomst is voor iedereen toegankelijk, of je er nu al wel of nog niet ervaring mee hebt.

Tijdens de pauze en na afloop van het programma is er gelegenheid elkaar informeel te spreken.

Aanmelden
Er zijn geen kosten verbonden aan deze avond.
We bieden plaats aan 2 personen per organisatie.
Er is een beperkt aantal plaatsen, graag z.s.m. aanmelden (uiterlijk 21 maart).
Aanmelden via: vrijwilliger@welzijnmiddelburg.nl / 0118-727027

Deze bijeenkomst wordt mogelijk gemaakt door gemeente Middelburg.

 

Over gastspreker Lars Hooning

Lars Hooning (afgestudeerd Rotterdams jurist) is de oprichter en eigenaar van Hooning Consult. Hij heeft een ruime ervaring in bestuur, management en public affairs. Hooning heeft zich zowel tijdens zijn studie als in de carrière die hierop volgde gespecialiseerd in public affairs en bestuur. Het een kan niet zonder het ander als je resultaten wilt boeken in ingewikkelde maatschappelijke krachtenvelden. Je moet goed positie kiezen, je stakeholders kennen, een slim plan maken, koers varen en echte communicatie tot stand brengen met je achterban en stakeholders.
Lars is zelf al ruim 35 jaar actief als bestuurder van verenigingen en stichtingen binnen diverse maatschappelijke sectoren (o.a. maritiem, industrie, zorg, welzijn, cultuur) zowel nationaal als internationaal.

Lars: “Ik heb altijd een passie gehad voor besturen omdat je op die manier naast je werk in een andere omgeving nieuwe talenten kunt ontwikkelen, andere mensen tegenkomt en wat je als bestuurder in de ene sector hebt geleerd weer goed kunt toepassen in een andere sector. “Crossovers” als het ware.
Daarnaast vind ik het uitdagend om mijn bestuurlijke ervaring in de rol van vrijwillig bestuurder in te zetten voor de maatschappij door vooral te zorgen dat de organisaties die ik bestuur of adviseer beter te laten presteren. Ik denk en handel dan ook altijd vanuit het belang van de organisatie. Daar gaat het om.”