IDEE bijeenkomst - Vrijwilligerswerk voor asielzoekers en statushouders

De gemeente Middelburg, het AZC Middelburg en Vrijwilligerssteunpunt Samen Vrijwillig (SWM) nodigen vrijwilligersorganisaties uit voor de IDEE bijeenkomst op 8 november met het thema: Vrijwilligerswerk voor asielzoekers en statushouders. We starten met een inhoudelijk programma en geven jullie daarna de tijd en gelegenheid om elkaar informeel te spreken.

Datum: woensdag 8 november 2017
18.30 uur Inloop
19.00 uur Start bijeenkomst
21.00 uur Einde bijeenkomst
Locatie:  AZC Middelburg
Laurens Stommesweg 1 in Middelburg

Een win-win situatie
Vrijwilligersorganisaties krijgen gemotiveerde vrijwilligers, breiden hun vrijwilligersbestand uit en bieden Nederlanders en nieuwkomers, die elkaar anders niet zo snel zouden ontmoeten, de kans om elkaar op een plezierige manier te leren kennen.
Asielzoekers en statushouders krijgen de kans actief bezig te zijn, een zinvolle bijdrage te leveren, Nederlanders te ontmoeten, de Nederlandse taal te leren, Nederland te ontdekken en daarmee aan hun toekomst te werken.

Benieuwd of jouw organisatie mogelijkheden heeft voor vrijwilligerswerk door asielzoekers en statushouders? Wil jouw organisatie zich openstellen voor "nieuwe Middelburgers"?
Tijdens deze bijeenkomst ontvang je informatie over de mogelijkheden op het gebied van vrijwilligerswerk voor asielzoekers en statushouders en hoor je ervaringen van vrijwilligersorganisaties en vrijwilligers.

Aanmelden
Deelname is gratis. Meld je snel aan, het aantal plaatsen is beperkt. Aanmelden kan tot 5 november graag via een mail aan e.kabboord@welzijnmiddelburg.nl of via 0118-727028. Per organisatie maximaal 2 vertegenwoordigers.