Terugblik op campagneweek Een warm dank je wel voor vrijwilligers

Stichting Welzijn Middelburg organiseerde onlangs de tweede editie van de campagne 'Een warm dank je wel' om vrijwilligers te bedanken voor hun inzet in en om Middelburg. De campagne omvatte verschillende acties rond 7 december: Nationale Vrijwilligersdag. We kijken terug op een mooie week!

De campagne 'Een warm dank je wel' werd in 2016 goed ontvangen door vrijwilligers. Voor vrijwilligerssteunpunt Samen Vrijwillig (SWM) dé reden om er dit jaar opnieuw invulling aan te geven. Want het waarderen van de inzet van vrijwilligers is ontzettend belangrijk.

We hebben in de week rond 7 december een nieuwe korte film over vrijwilligerswerk gelanceerd. Daarvan is de film die door Set Vexy is gemaakt een echte kijkcijferhit geworden, de film is veel bekeken en gedeeld. We hebben zo veel vrijwilligers kunnen bereiken en kunnen bedanken voor hun inzet!
Er is voor deze film bij 15 verschillende vrijwilligersorganisaties gefilmd om het vrijwilligerswerk in beeld te brengen. De korte film heeft als doel de Middelburgse vrijwilligers te waarderen en om te laten zien hoeveel er door vrijwilligers gebeurt in de gemeente Middelburg. 
Er zijn daarnaast ook 4 mooie filmportretten gemaakt (door Mighty Impulse Media) van vrijwilligers Nel, Jeroen, Frans en Ton. Je kunt de films bekijken via het YouTube kanaal van Samen Vrijwillig en via de Facebookpagina van Samen Vrijwillig.

De nieuwe Vrijwilligerskrant met daarin interviews en vrijwilligersportretten is op 17.000 adressen in Middelburg bezorgd. Ook liggen er meeneem-exemplaren in Porthos Middelburg, de ZB en het stadskantoor.

Er zijn veel bedankkaarten voor vrijwilligers opgehaald bij ons in Porthos. Er zijn nog kaarten, je bent nog altijd welkom om kaarten op te halen zodat je deze aan een vrijwilliger kunt geven of toesturen.

Op 7 december trakteerden we 140 vrijwilligers op een ontbijtje, in GroenRijk Middelburg. Het was een sfeervolle ochtend, vrijwilligers van veel verschillende organisaties ontmoetten elkaar. Het ontbijt werd aan hen uitgeserveerd door wethouders Saskia Szarafinski, Chris Simons, Arjan Beekman en Chris Dekker en door onze directeur Aschwin van den Abeele en ons team. 

We kijken terug op een week vol bedankjes en warme aandacht voor vrijwilligers en bedanken graag iedereen die aan deze week heeft meegewerkt!

 

  

Foto's Vrijwilligersontbijt: Duna Fotografie