Wat kunnen wij voor je betekenen?

Vrijwilliger zijn is leuk, je leert ervan, je ontmoet nieuwe mensen én je helpt de samenleving!

Iets goeds doen voor een ander is meer dan prettig. Zeker als je zelf kiest wat je leuk vindt. Op zoek naar leuk vrijwilligerswerk? Op zoek naar informatie? Wij helpen je graag!

Wil je meer weten over onze dienstverlening? Klik dan hier.

Het team van Samen Vrijwillig bestaat uit Janneke Nijssen-Heesakkers, Eline Kabboord en Rianne Hacking.

Waarom is vrijwilligerswerk belangrijk?

Er zijn talloze redenen waarom je kiest voor vrijwilligerswerk: je wilt graag iets nuttigs doen, iets voor anderen betekenen, sociale contacten opdoen, praktijkervaring opdoen voor je opleiding, actief blijven in-between-jobs, et cetera.

Met vrijwilligerswerk kun je het volgende bereiken: 

  • Je blijft actief betrokken bij de samenleving. Ook wanneer je bijvoorbeeld werkloos bent. Je doet werkervaring op, je houdt je arbeidsritme vast en het vergroot je kansen op de arbeidsmarkt. Werkgevers zullen jouw ervaring als vrijwilliger zeker weten te waarderen. En wie weet is vrijwilligerswerk wel dé opstap naar een betaalde baan!
  • Je doet iets waardevols voor een ander, maar óók voor jezelf. Door vrijwilligerswerk te doen doe je sociale contacten op met medevrijwilligers, collega’s maar ook met nieuwe organisaties. Natuurlijk is het ook een mogelijkheid voor je om je eigen normen en waarden uit te kunnen dragen en het gevoel te krijgen ergens bij te horen.

  • Vrijwilligerswerk biedt je kansen om nieuwe leerervaringen op te doen en je bestaande kennis en vaardigheden uit te breiden. Ook biedt het kansen voor persoonlijke groei. In vrijwilligerswerk kun je de keuze maken om totaal iets anders te doen dan je dagelijkse bezigheden.

Anderzijds zijn vrijwilligers zoals jou onmisbaar voor onze samenleving. Zonder de inzet van vrijwilligers zou er in Nederland veel minder tot stand komen. Sportverenigingen kunnen niet zonder de inzet van vrijwilligers. Vrijwilligers dragen er toe bij dat er veel activiteiten voor kinderen worden georganiseerd, dat de speeltuin in de wijk open is, dat ouderen bezoek krijgen, dat er muziekfestivals worden georganiseerd en ga zo maar door.